Haven

Google Cloud Platform Kubernetes Engine

Referentie Implementatie: Haven op Google Kubernetes Engine

Google Kubernetes Engine (GKE) biedt een beheerde oplossing aan voor Kubernetes clusters, zowel op Google Cloud Platform (GCP) als in datacenters die beheerd worden door onze gebruikers. Dit laatste is mogelijk in de vorm van Anthos. GKE als product werd in 2015 beschikbaar gesteld aan iedereen, met Kubernetes versie 1.0. GKE is beschikbaar in alle regio’s waar GCP beschikbaar is, waaronder Nederland (europe-west4).

Nieuwe functies werden en worden op regelmatige basis toegevoegd. Automatisch opschalen van containers, automatisch herstellen van interrupties, serverless workloads via Cloud Run, AutoPilot om het beheer van GKE clusters sterk te vereenvoudigen en ondersteunen van Windows Server containers zijn hier een aantal voorbeelden van. Het volledige gamma aan Anthos producten geeft klanten toegang tot een managed Service Mesh, automatisch beheer van configuratie en extra controle op de manier waarop applicaties worden uitgerold, binnen een veiligheidskader (Policy Controller).

Voor meer informatie over hoe een applicatie te ontwerpen en deployen op een Kubernetes cluster op GCP, gelieve volgende pagina’s te bezoeken:

Haven op Google Kubernetes Engine

Terraform voorbeeld

Een code voorbeeld in Terraform om een Haven compliant cluster te creëeren is nu beschikbaar, gebaseerd op best practices. Om de benodigde resources aan te maken is een Google Cloud Platform project nodig. Instructies om een project aan te maken en Terraform te configureren kan je hier terugvinden: Project aanmaken en beheren en Terraform gebruiken voor Google Cloud resources.

Voor meer informatie over Google Cloud services en GKE voor Nederlandse klanten, kan je contact opnemen met ons op nl-gov-cloud@google.com.

Aan de slag met Haven?

In onze technische documentatie wordt de standaard toegelicht en beschreven hoe u Haven kunt installeren op uw huidige IT infrastructuur. Bovendien hebben we een handreiking programma van eisen beschikbaar gesteld om het inkopen van Haven te vereenvoudigen. Of neem contact met ons op, we helpen u graag op weg!