Haven

Aan de slag

Gemeenten en leveranciers kunnen eenvoudig een Haven omgeving inrichten naar wens bij een (cloud) provider en/of on-premise. De nieuwe omgeving kan vervolgens worden getoetst met de Haven Compliancy Checker. Een groeiend aantal Referentie Implementaties maken het nog makkelijker om met Haven aan de slag te gaan.

Haven compliant oplossingen

Installeerbaar op alle platformen

Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS)

- Cloud

Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS) is a managed container service to run and scale Kubernetes applications in the cloud or on-premises.

Edgeless Systems Constellation

- Cloud

Constellation is the secure, always-encrypted Kubernetes that shields all clusters from the infrastructure and makes sure that cloud admins and hackers cannot access your data.

Google Kubernetes Engine (GKE)

- Cloud

Google Kubernetes Engine (GKE) is a managed, production-ready environment for running containerized applications.

Microsoft Azure Kubernetes Service (AKS)

- Cloud

Deploy and manage containerized applications more easily with a fully managed Kubernetes service.

Kops op OpenStack

- Cloud

Kops will not only help you create, destroy, upgrade and maintain production-grade, highly available, Kubernetes cluster, but it will also provision the necessary cloud infrastructure.

Red Hat OpenShift

- Cloud + On-premise

Red Hat® OpenShift® is an enterprise-ready Kubernetes container platform built for an open hybrid cloud strategy.

SUSE Rancher Kubernetes Engine (RKE)

- Cloud + On-premise

RKE is a CNCF-certified Kubernetes distribution that solves common installation complexities of Kubernetes by removing most host dependencies, presenting a stable path for deployment, upgrades & rollbacks.

VMware Tanzu Kubernetes Grid

- Cloud + On-premise

Reliably deploy and run containerized workloads across private and public clouds.

De benoeming van een oplossing op deze pagina betekent dat er is geverifieerd dat het mogelijk is om er een Haven Compliant omgeving op in te richten. Er worden geen voorkeuren en/of aanbevelingen mee uitgesproken. Deze lijst is niet volledig. Het indienen van een Merge Request om een nieuwe oplossing voor te stellen wordt gewaardeerd. Bekijk hiervoor het template.

Gebruik van een Referentie Implementatie is raadzaam, maar niet verplicht. Ook bij gebruik van een Referentie Implementatie en/of een van de benoemde oplossingen blijft het belangrijk om het cluster te valideren met de Haven Compliancy Checker. De specifieke inrichting bepaalt namelijk of het cluster echt voldoet aan de standaard.


Gelukt? Tijd voor de Haven Compliancy Checker!

Aan de slag met Haven?

In onze technische documentatie wordt de standaard toegelicht en beschreven hoe u Haven kunt installeren op uw huidige IT infrastructuur. Bovendien hebben we een handreiking programma van eisen beschikbaar gesteld om het inkopen van Haven te vereenvoudigen. Of neem contact met ons op, we helpen u graag op weg!